reclamebureau ontwerpfabriek hilversum
Ohm Zorgservices

Home  /  Over OHM Zorgservices  /  Onze aanpak  /  Onze diensten  /  OHM actueel  /  Nieuws

OHM Competentie Ontwikkeling
17-03-2011

Vraag een leidinggevende wie zijn beste mensen zijn en waarom, en de kans is groot dat hij hun gedrag beschrijft. Gedrag wordt steeds belangrijker als focus van competentieontwikkeling, maar slechts weinig bedrijven investeren hierin. Hoe kun je gedragsontwikkeling bewerkstelligen en meetbaar maken? En wat kost dat dan? OHM biedt een oplossing met OHM Competentie Ontwikkeling (OCO).

OHM Competentie Ontwikkeling (OCO) meet, matcht en ontwikkelt gedrag en competenties. OCO is geen product, maar een proces, een visie op ontwikkeling. Vanuit uw vraagstuk bepalen we welke ontwikkeling nodig is, welk resultaat haalbaar is, en welke oplossingen daar het beste aan bijdragen. Zo investeert u alleen in wat nuttig en zinvol is.

Uniek en effectief, maar dan écht
Er zijn veel aanbieders op de markt van competentieontwikkeling. Wij durven te stellen dat OCO uniek is. Waarom? Omdat het écht werkt en u de instrumenten biedt voor écht effectieve competentieontwikkeling.

  • OCO combineert een innovatief concept met het RDA-model voor competentiemeting dat zijn waarde en validiteit in de praktijk ruimschoots heeft bewezen.
  • OCO is een instrument op maat: u kunt OCO aanpassen aan de profielen en waardes die in uw organisatie en uw markt gelden.
  • OCO meet de haalbaarheid van ontwikkelingsdoelen. Dit verkleint de kans op desinvestering.
  • OCO combineert in de analyse effectieve en ineffectieve vormen van zowel zichtbaar gedrag als persoonlijkheidskenmerken.
  • OCO werkt met relatieve profielen, zodat een gewogen mix van competenties vanuit verschillende rollen mogelijk is. De hoofd van uw boekhouding moet bijvoorbeeld zowel geschikt zijn in de rol van financieel expert als in die van leidinggevende.
  • OCO voorziet in modulaire (op maat samengestelde) trainingen gericht op specifieke competenties.
  • OCO legt nadruk op ‘beklijving': het instrument biedt een aanvullend borgingsprogramma richting deelnemers en leidinggevenden om te zorgen dat het nieuwe ontwikkelde ook beklijft.
  • OCO meet het ontwikkelingsresultaat en geeft garantie op effect.

Zelf kennis maken met de kracht van OCO? Neem contact met ons op.

Lees meer over de achtergronden en het proces van OHM Competentie Ontwikkeling.

 

 
OHM Competentie Ontwikkeling
17-03-2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Cor van Bavel en Marja Schneiders gecertificeerd
14-03-2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
LinkedInFacebooktwitter